Производство

БЕЗКОМПРОМИСТНОТО КАЧЕСТВО НА РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИТЕ БРИТАНСКИ МЕБЕЛИ.

Всяка уникална мебел, която доставяме, е ръчно изработена в Англия, от ръцете на опитни тапицери от възможно най-качествените материали, предварително подбрани от нас, за да гарантираме качеството на крайния продукт, който Вие ще получите. За разлика от масово предлаганите в днешно време артикули „Честърфийлд“, произвежданите от нас мебели отговарят на всички британски и европейски стандарти за контрол на качеството. Това, което Вие ще получите като краен резултат, ще бъде изящно покритие и качествена изработка – такава, каквато трябва да бъде, за да издържи изпитанията на времето.

Производството на истинските мебели „Честърфийлд“ изисква време и ръчна работа с висококачествени материали. Тези фактори осигуряват тяхното крайно изящество, което им позволява не само да издържат теста на времето, но с възрастта и употребата им да Ви осигурят класическото удобство и комфорта на истински икони на дизайна.

Всеки качествен диван се нуждае от добре направена рамка, която ще му позволи да запази цялостната си форма и непокътнатост. Рамката е скелета, който държи всички части на дивана заедно и поради тази причина е изключително важно тя да бъде стабилна и здрава – да може да издържа ежедневната употреба, без това да става за сметка на комфорта, който осигурява.

Ние в „Bohem Furniture“ твърдо стоим зад факта, че традиционните методи за изработването на рамка от дървен материал са най-добрия избор за изработка на висококачествен и траен мебелен артикул. По-конкретно, ние предпочитаме букова твърда и суха дървесина, която е добре известна със своята здравина и лекота при работа. С други думи, качественият буков дървен материал гарантира една дълготрайна и надеждна рамка за всеки един артикул.

Причината, поради която буковата твърда дървесина е толкова желана от майсторите на дивани, се свежда до нейните естествени качества. Дървото има дълъг, прав ствол с малко на брой странични клони и от него се получава твърд дървен материал с прави нишки.

Тази особеност позволява на дървесината да запази формата си през годините, тъй като я предпазва от изкривяване и усукване. Освен това, поради липсата на странични клони по ствола,  върху дървения материал липсват слаби места и неговата здравина остава непокътната по цялата му дължина.

През последните години все по-често се случва производителите да смесват различни дървени материали при производството на рамки. Това се прави единствено с цел да се намалят разходите и без оглед на дизайна и изработката. Ние в „Bohem Furniture“ винаги използваме масивни букови релси при изграждането на нашите рамки.

За да гарантира комфорт и устойчивост качественият диван се нуждае от първокласна система за окачване. Тя заема вътрешната част на зоната за сядане и в комбинация с пълнежа на възглавници, определя какво е усещането Ви при сядане на новия Ви мебелен артикул. Освен това добрата система за окачване трябва да издържа на непрекъснатия натиск от сядане върху дивана през целия му живот и употреба, така че здравината е важен фактор, който трябва да вземете в предвид при избора на тази мебел.

Преди появата на латекса и полиуретановата пяна, майсторите на дивани не са имали достъп до мекия и еластичен материал, с който сме свикнали днес. Те са осигурявали комфорт чрез комбинацията на спирални метални пружини под конски косъм или възглавнички с перушина. Тъй като тези пълнежи не осигуряват никаква естествена устойчивост, такава функция имат пружините под тях.

За щастие, днес ние можем да се насладим на лукса да имаме естествено устойчиви пълнежи за възглавници, както и по-модерни системи за окачване, които могат да придадат на качествения диван несравнимо усещане за удобство.

Съществуват три основни типа окачване, използвани в първокласните дивани.

Навити Пружини

Конусни метални пружини и метални летви, към които са прикрепени, се комбинират в едно цяло в зависимост от индивидуално място за сядане. А какъв е резултатът? Усещане за го-голяма мекота при сядане. Този метод се използва най-вече при по-малко еластични възглавници с пълнеж от перушина или влакна. Той обаче се използва и при висококачествени дивани със седалки с копчета, които нямат допълнителни възглавници.

Серпентинови или стегнати пружини

Използват се отделни метални „жици“, които се разполагат зигзагообразно и изграждат пружина. Преди да бъдат свързани, те се прикрепят отпред назад в пространството за сядане в рамката. Това е най-разпространеният метод на окачване, използван днес и може да се комбинира с огромна селекция от пълнежи за възглавници за седалки.

Лента Еlastabelt

Ако комбинирате полиестерни фибри с еластични конци, ще получите здрава разтегателна лента за окачване. Тя се закрепва от всички страни и отпред и отзад на мястото за сядане в рамката. Така се осигурява равно място за окачване.Този метод има широка употреба в комбинация с устойчиви пълнежи от пяна за възглавници за сядане.

Селектираните пяна и фибров пълнеж, които се използват за нашите мебели, са произведени по най-висок стандарт и отговарят на строгите Европейски правила за безопасност при най-различни случаи и при пожар. Благодарение на тях имаме пълното основание да гарантираме спокойствието на нашите клиенти. Пълнежът на всички възглавници е от най-фина пяна или от подложки от влакна, в зависимост от избрания от вас дизайн и изработката им се извършва изцяло на ръка.

Пълнеж на възглавницата
Възглавниците ще Ви осигурят опората, от която се нуждаете, за да се отпуснете, и ще придадат форма и обем на Вашия диван. Най-често използвани са пяна, пера и полиестерни влакна и всеки от тях се характеризира със свои собствени свойства и ще добави различни предимства на мебелния артикул. Има и случаи, когато, за да се постигне желания резултат се използват два или и три от тези пълнежни материали.

Пяна
Пяната се образува чрез смесване на асортимент от химикали, които се втвърдяват и образуват голям блок с формата на гъба. Най-голямото предимство на този материал е, че той осигурява усещане за мекота, но същевременно е достатъчно гъвкав и позволява възстановяването на първоначалната форма, след ставане от мебелите.

Степента на твърдост или мекотата на използваните материали и количеството на въздушни мехурчета, образувани по време на процеса на втвърдяване, определят както цялостното усещане при сядане върху дивана, така и плътността на получената пяна. Колкото повече материал и по-малко въздух има в пяната, толкова по-голяма е и нейната плътност. Обратното съотношение също е валидно. Най-общо казано, колкото по-висока е плътността, толкова по-скъпа и по-качествена е пяната.

Що се касае до нашите мебели в „Bohem Furniture“, ние можем да Ви уверим, че при тяхната изработка ние използваме само най-качествената пяна. Изборът на пяна е разход, който много фирми икономисват в стремежа си да намалят разходите си по производството на мебели. Но по-евтиният материал ще влоши качеството на Вашият диван и ще го направи по-нетраен.

Всички наши мебели са изработени с рамка от  най-висококачествен бук. Частите й са сглобени на ръка по традиционния начин с лепило, винтове и дюбели, за да осигурят дълъг живот и трайност на вашите мебели.

Докато твърдият  буков материал може да осигури здравината на  рамката по дължината, ширината и височината й, не по-малко важно е и как са сглобени помежду си отделните й части. Правилният начин на сглобяване и добре свършената работа от опитен дърводелец, може  допълнително да подобри здравината и издръжливостта на рамката.

Съвременните пневматични машини позволяват успешно сглобяване с помощта на метални скоби. Този метод спестява разходи и обикновено се използва при масовото производство на рамкови конструкции. Няма съмнение, обаче, че полученият продукт има по-малка здравина и издръжливост от този, сглобен по традиционния метод – с дървени дюбели и специализирани лепила за дърво.

Всички наши рамки в „Bohem Furniture“  са сглобени с дървени дюбели, лепило и подсилени с укрепващи ъглови винтови блокове в жизненоважните зони.

Тъй като кожата е естествен продукт, не е възможно да съществуват две напълно еднакви кожи. Точно затова на пазара днес се предлагат стотици цветове, стилове и тапицерии за кожа. Това, което отличава “Bohem Furniture” обаче, е че ние ръчно сме подбрали кожи с най-добро качество и разполагаме с най-стойностната колекция, която може да задоволи вкуса и на най-претенциозния клиент. Цялата ни селекция е с естествени маркировки и автентичен вид, което гарантира присъствието им и върху тапицерията на Вашите мебели.

Когато всички ръчно подбрани материали са налични, тапицерът може да започне да изработва Вашите мебели. Самият процес изисква много време и умения, а ръчното поставянето на копчетата е задача за висококвалифицирани професионалисти, с която нашите тапицери се страят повече от успешно в продължение на над 35 години.

Тъй като нашите мебели НЕ се изработват на поточна линия и всяка тяхна отделна част се прави от един единствен тапицер отначало докрай, ние обръщаме най-голямо внимание на детайлите, за да може всяка следваща мебел да бъде също толкова индивидуална, колкото и предишната.

Тъй като довършителният етап е много важна част от изработката на мебелите ни, най-напред ние извършваме ръчна проверка на всеки елемент от тях, а след това започваме работа върху създаването на специалния винтидж ефект Chesterfield. Той е в два нюанса и е характерен за античните кожи, които са традиционно използвани от стотици години върху класическия английски Chesterfield.