Грижа за кожата

Грижа за кожата

Защо е важно?

Когато поръчвате своя кожен диван „Честърфийлд“, правите инвестиция, която може да продължи цял живот. Кожата е материал, който изглежда по-добре и по-добре с течение на годините. Въпреки това, за да сте сигурни, че това ще е така, трябва да дадете на новата си придобивка правилната грижа и внимание. Въпреки, че често кожата е несправедливо етикетирана, като висока поддръжка, истината е, че с малко ноу-хау можете лесно да поддържате мебелите си в превъзходно състояние. За да ви помогнем, сме съставили това ръководство за почистване и поддръжка на Вашата кожа, така че ще можете да се насладите на красотата и за много години напред. Прочетете, за да разберете повече.

Редовно и правилно почистване на кожен диван

Въпреки, че вашият кожен диван е много издръжлив, без режим на редовно почистване може да започне да изглежда състарен и мръсен. За да не се случва това, трябва да сте сигурни, че го почиствате често и по правилния начин.

Веднъж или два пъти седмично (в зависимост от това колко често използвате дивана), отделете време, за да се справите с дивана.

Моля, НЕ използвайте в никакъв случай мокри кърпи!

 

Следвайте тези стъпки:

Използвайте чиста и мека кърпа, за да премахнете прахта от дивана. Можете да използвате вакуум с адаптер за мека четка, за да ускорите този процес – това е особено ефективен начин да попаднете във фугите и да премахнете всякакъв прах или мръсотия.

Използвайте влажна кърпа, за да избършете всички повърхности на вашия кожен диван. Ако е възможно, използвайте дестилирана вода, за да направите това, тъй като хлорът, който се намира в повечето води от чешмата, може постепенно да влоши повърхността на вашата кожа.

Веднъж месечно е най-добре да използвате специализиран продукт за почистване на кожа. Избягвайте използването на универсални почистващи препарати, кърпички и спрейове на вашия Честърфийлд, тъй като те могат да повредят повърхността му.

Препоръчваме използването на почистващия препарат, който сте получили при първоначалната си покупка от нас. Разполагаме също така с цялостен комплект за почистване и подхранване на кожа, който е нежен и много ефективен продукт, подходящ за всички анилинови, полуанилинови и пигментирани дивани.

Подхранване на кожата

Основна част от поддържането във възможно най-добрата форма е редовното му подхранване. Кожата съдържа естествени масла, които помагат да я поддържат мека и еластична, въпреки че те могат често да намаляват след период на редовна употреба. Добрият подхранващ гел ще подмлади маслата в кожата, предотвратявайки изсъхването и, и намалява вероятността от нейното сгъстяване или напукване.

Кремът ще гарантира, че тапицерията ви ще остане хубава и здрава, като същевременно ще приложи невидима бариера, която ще я предпази от разливи или петна. В допълнение, петната ще бъдат по-лесни за почистване. За анилиновите кожи този крем гарантира, че те запазват съдържанието си на влага и са защитени от разливи.

Предпазни мерки

Поддържането на дивана редовно е от съществено значение, но също така трябва да вземете предвид кои често могат да бъдат първопричините за лошата и нездравословна кожа. Когато е изложена на пряка слънчева светлина или източник на топлина за много продължителен период от време, кожата може да избледнее, да се втвърди или да се напука. Имайки това в предвид. Ето защо, е най-добре да помислите предварително къде ще поставите дивана в дома си.

Премахване на мастилени петна

Ако случайно изпуснете химикал или маркер върху дивана си с бърза реакция от Ваша страна, и следвайки съветите ни, може да премахнете по-голямата част от мастилото. Първото и най-важно правило е да не третирате първоначално кожа с абсолютно нищо.

Препоръката ни е да потърсите професионален съвет за почистване, или да използвате „Препарата за премахване на мастило“ предлаган от нас. За повече информация, моля свържете се с нас.

Премахване на мазнини

Както споменахме, петна от мазнини или масла са трудни, ако не се справите веднага с тях. Ако случаят е такъв и петното се е вкоренило в материала, най-добре е да потърсите професионален съвет. Може също да използавате препарата предлаган от нас. За повече информация, моля свържете се с нас.

Петна от червени и бели вина

Отново бързата реакция може да направи отстраняването на петна от червено или бяло вино върху кожения Ви диван доста безболезнено. Първо използвайте кърпа, за да попиете излишното вино. След това смесете разтвор от вода и сапун, разклащайки купата, до образуването на пяна. Нанесете само пяната върху петното с гъба, отстранете излишъка с влажна кърпа и избършете зоната до сухо. След това, нанесете от подхранващия гел дивана си, за да създадете здрав и равномерен завършек. Ако петното от вино продължава, трябва да се консултирате с професионалист, който вероятно ще трябва да използва по-дълбоки методи за почистване, за да се отървете от недостатъците.

Бъдете наясно с всичко, което потенциално би могло да надраска кожата ви, като ключове, ципове, ножици, копчета и дори катарами по дрехите ви. Ако се местите прекалено бързо или оказвате натиск с някоя от тези приставки, притиснати към тапицерията ви, има голям шанс, върху вашата кожата Ви да се появи голяма драскотина.

Следвайки съветите ни в това ръководство, Вие ще можете да поддържате кожата си в отлично състояние. Ако имате някакви въпроси относно това ръководство или се нуждаете от допълнителни съвети за грижи, свържете се с нас и нашият екип ще се радва да Ви даде някой ценни съвети.

вие решавате

Избор на кожа

Цялата ни селекция отговаря на строгите британски и европейски стандарти за контрол на качеството. Моля, обърнете внимание, че кожата е натурален продукт и въпреки че се опитваме да създадем на екрана възможно най-близък цвят до истинския, той може да варира със своите нюанси при крайния продукт. Моля, не се колебайте да посетите нашия шоурум, за да разгледате нашите налични мостри от кожи, за да ви помогнем при избора на Вашия цвят и стил.

Тази кожа има покритие от контрастен горен слой, който частично се отстранява при изработката на вашите мебели, за да разкрие основния цвят и да създаде античен ефект.

В готов вид всички цветове се превръщат в идеалната добавка към традиционния дизайн на нашите продукти.

 

Crystal е полуанилинова кожа, изработена от европейски кожи, за да придаде гладко и восъчно усещане с красив блясък.

Кожената гама Премиум Винтидж е уникална за „Bohem Furniture“. Тази гама е разработена от най-висококачествените сурови кожи и експертни техники за дъбене и покритие. Тъй като изглежда почти накъсана, тя има силно подчертан винтидж вид, който се съчетава с най-висококачествените суровини и  създава усещане за традиционна и автентична мебел. За нея има  30% доплащане върху всички стандартни цени за антична кожа.

Нашата селекция от Староанглийска кожа включва  много внимателно подбрани кожи . Изработени от превъзходни полу-анилинови видове, те изглеждат естествено с автентичните си маркировки и придават ефект на издърпване, който не позволява да има прилика между тях. Постигнатият ефект е  леко восъчно покритие с два цветови нюанса.

За Превъзходната староанглийска кожа има 30% доплащане върху стандартната цена.